یکشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۸۴

 

شمع بی زبان

ای خوشا آن دل که آزاری نمی آید از ا و

غیر کار عاشقی کاری نمی آید از ا و


گر ز ما دوری کند آن خرمن گل دور نیست

همدمی با هر خس و خاری نمی آید از ا و


خوی شمع بی زبان دارد دل افسرده ام

سوز اما ناله ی زاری نمی آید از ا و


هم چو گلی از سوز تب گر جان دهد بیمار ما

زحمت جان پرستاری نمی آید از ا و


گر طبیبت عقل اعجاز مسیحا دارد

از چه درمان دل زاری نمی آید از او


جان سر برگ سفر دارد که از این بیش تر

بار خاطر ها شدن با ری نمی آید از ا و

خوی آتش بیگنه سوزی بود اما (رهی


آذری دارد که آزاری نمی آید ا ز ا و

 

نامه ا ی به رئیس جمهور

آقای رئیس جمهور سلام!
گر چه ایران ایرانی در رشته ها و دانش های گوناگون مانند ریاضی، فیزیک، شیمی، پزشکی و ....دارای مفاخر متعددی می باشداماآن چه بیش از آن همه این مرز وبوم کهن را نام آور ساخته ادب- هنر وآئین ایرانیان است که به باور حقیر این سه را می توان در واژه ومفهوم فرهنگ خلاصه نمود.
فرهنگ غنی ایران بر دو پایه استوار است:
1- پیشینه ی ملی ایرانیان که امروزه ما را وارث یادگار بزرگانی چون کوروش ،داریوش ،وکیل الرعایا وآئین یکتا پرستی بنام زرتشت کرده است. آئینی که در احادیث و روایاتی منسوب به پیامبراکرم(ص) وآقا امیرالمومنین علی(ع) مورد ستایش قرار گرفته است.
2- غنای مذهبی ایرانیان بر پایه ی دین روح بخشی چون اسلام ومذهب برتری به نام شیعه. لیکن جای تاسف است که به باور من حقیر فعالیت های فرهنگی در امروز ایران با دو مشکل جدی روبروست.
لازم به توضیح می دانم که باور بنده حاصل 6 سال تلاش در عرصه ی هنرهای نمایشی وبیش از این زمان آشنایی با شعر وادبیات و پیرو عناوینی چون جوان ترین کارگردان وجوان ترین نویسنده ی تئاتر استان قم می باشد اما چه فایده که ....بگذریم .واما آن دومشکل:
1-برخی افراد مذهبی نما که این واژه نیز چون واژه ی تماشا گرنما بار معنایی ادعای دروغین و عدم رعایت اخلاق اجتماعی لازم و مربوط را دارد، با استدلال بر دلایل واهی وغیر حقیقی مذهبی مانند مطرح نمودن آیات و وروایات ساختگی و یا ارائه ی تفاسیری عجیب و غریب بر آیات شریفه ی کلام خدا و روایات مستحکم ائمه ی اطهار (ع) سعی در جلوگیری از عرصه آموزشی وپیشرفت فعالیت های فرهنگی دارند. اما آنچه در دیدار با برخی آیات اعظام و شنیدار سخنان این بزرگواران دست گیر حقیر گشته است ،این است که نه تنها هیچ آیت و روایتی در رد فرهنگ وادب وهنر وجود ندارد ، بلکه خود دین نیز جزیی از فرهنگ است و به علاوه خود معصومین (ع) علاقه مند به ادب وهنر وحتی مسلط و آشنا به گونه ای از آن بوده اند. اما افسوس که این مذهبی نمایان بر هر ابزاری دست می یازند تا به هدف خود نیل یابند.
2- مشکل دوم مسئله نظارت وبازرسی است. اگر چه ما از بسیاری هیئت ها با عناوینی چون هیئت نظارت و بازرسی و یا هیئت نظارت و ارزش یابی واز این قبیل برخوردار هستیم اما برخی از این هیئت ها در زمینه های مختلف فرهنگی تنها از یک گروه از چندین گروه فعال در آن زمینه شکل یافته اند که این امر سلامت این هیئت ها را به خطر انداخته وبهره مندی از امتیازات اقتصادی واجتماعی را منحصر آن گروه و دسته خاص نموده است. برخی می خورند ومی خسبند و بهره می گیرند و برخی دیگر چون افرادی گرفتار آمده در باتلاق دست وپا می زنندو درآرزوی بهره مندی از امکانات به سر می برند.
این عدم سلامتدر شهر ستان های ما به علت مختصات حاکم جلوه ای دو چندان یافته ومنجر به ایجاد باند های مافیایی گشته است که این مافیا در بستر های دیگر اجتماعی چون اقتصاد نیز رخ می نماید.
بسیار دیده ام که در بازار شخص خاص بزرگی که از نفوذ و امکانی قابل توجه برخوردار است دیگر فعالان آن عرصه را امر به عدم خرید کالای عرضه شده توسط بنده خدایی می کند.. آن بنده ی خدای عرضه کننده چون ماوا ومغری نمی یابد از سر اجبار کالی عرضه ای خود را با قیمتی فوق العاده نازل در اختیار آن بزرگ قرار می دهد این رویکرد بسیاری را غنی و بسیار ی را فقیر ساخته است.
آقای رئیس جمهور! با توجه به بحث مهم جوانان در ایران امروز لازم به یاداوری می دانم که این دو مشکل ، بلاخص مشکل عدم وجود سلامت لارم در توزیع عادلانه ی امکانات ، بسیاری از جوانان فعال در زمینه فرهنگی را دل سرد نموده است جوانان می آیند، چندی تلاش میکنند و چون خود را بی بهره از امکاناتی که حقش را دارند میابندريال پاپس می کشند واز فعالیت فرهنگی کناره می جویند وبسیارند ازاین دسته.
به ضم این حقیر راه کار مناسب برای حفظ وباز گرداندن سلامت هیئت های بازرسیو نظارت وارز شیابی ونیز توزیع عادلانه ی امکانات استفاده از سلایق گوناگون و بالاخصجوان در تشکیل این هیئت هاست .به خصوص آن که شهرستان های ماتوجهی دو چندان می طلبند.
آقای رئیس جمهور! شما رابه خدا قسم قبل از آن که بیش از این دیر شود به داد فرهنگ و فعالیت های فرهنگی در این کشور برسید.
یا علی مدد
عرفان پهلوانی
شبانگاه26وسحر گاه27 خرداد1384

شنبه، مرداد ۰۱، ۱۳۸۴

 
زندگی چون گل سرخ است
پر از خار پر از عطر پر از برگ لطیف
یادمان باشد اگر گل چیدیم
خار و عطر و گل برگ
هر سه همسایه ی دیوار به دیوار همند .
با تشکر از الهه و وبلاگش :
www.elieli27.persianblog.com

 
در دیاری که در آن نیست کسی یار کسی کاش یا رب که نیفتد به کسی کار کسی
با تشکر از الهه و وبلاگش :
www.elieli27.persianblog.com

 

عشق

بیستون را عشق کند و شهرتش فرهاد برد

 
گریه هایم خاموش / لحظه هایم دل گیر / از سفر می گویم / تا چه باشد تقدیر

 

دزدی

چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

اشتراک در پست‌ها [Atom]